Foto: Shutterstock

Ar alpu vijolīšu parādīšanos esam soli tuvāk pavasarim, tāpēc šo eleganto augu klātbūtne mājās vai uz darba galda ir gluži vai nepieciešamība, jo, galu galā – apziņa, ka pavasaris tuvojas, noteikti padara mūs priecīgākus. Tieši tāpēc piedāvājam ielūkoties oriģinālās idejās no Instagram.com.

Alpu vijolītes jeb ciklamenas ir ar tumši zaļām, nelielām lapām, kas aug tieši no guma, bet krāšņie, pēc izskata trauslie ziedi, izkārtoti garos kātos. Interesanti, ka kādreiz alpu vijolītes bija sastopamas tikai baltas un rozā, taču tagad tās atrodamas visdažādākajās krāsu paletēs, tāpēc tās var pielāgot katra gaumei. Starp citu, neliels ciklamenu stādiņš elegantā iesaiņojumā var būt lieliska dāvana!

2016.1.20 Good Morning! 全国的にお天気が荒れていますね。 皆さんの街の様子はいかがでしょうか? 私が暮らす札幌は今は落ち着いてますが、 今夜からまた吹雪くようです。 北海道東部は 外出を控えたほうが良いほどの猛吹雪… 心配です。 東京などでも積雪がありましたね。 雪にあまり慣れていない方は 歩くのも大変でしょう… 冬には冬の、 雪には雪の良さがありますが、 あまりに荒れ模様の時は 無理せずおとなしくが一番! 気をつけて過ごしましょうね。 picは旦那さんが先日百合が原公園で 買ってくれたシクラメンです。 真冬の生花は殊更綺麗に感じます。 そうそう、 シクラメンは『恋の花』と呼ばれているのを ご存知ですか? ヨーロッパでは昔、 シクラメンの根や葉をお菓子に混ぜ混んで 想いを寄せる相手に食べさせると 恋が実ると言われていたそうです。 なんだか素敵ですよね♪ #お花 #花 #花が好き #花のある暮らし #シクラメン #ピンク #日常 #暮らし #冬の暮らし #暮らしを楽しむ #丁寧な暮らし #北海道 #札幌 #冬 #flower #flowers #pinkflowers #cyclamen #cyclamens #japan #hokkaido #sapporo #instagood #instalike #instaflower #photooftheday #all_shots * * *

A photo posted by Lapilish (@lapilish_2nd) on Jan 19, 2016 at 4:49pm PST

Alpu vijolītes augs divtik kuplāk un krāšņāk, ja iestādīsi vienkopus vairākus stādiņus, un šai idejai noderēs kāda bļoda vai lielāks trauks. Eleganti šie trauslie ziedi izskatīsies apgleznotās bļodās, bet tikpat labi, katru stādiņu var ielikt stikla burkā un ar tām izgreznot palodzi vai galda vidu. Brīnišķīgi izskatīsies stādiņi iekš groziem, metāla spainīšiem un citiem dekoratīviem traukiem.

Šiem elegantajiem ziedu stādiņiem patiks vēss klimats, tāpēc krāšņumam atvēli vietu uz kādas palodzes, ēdamgalda vai citur, kur saule tieši nespīd virsū.

Spriganās ciklamenas labi jūtas kompānijā arī ar citām pavasara puķēm, tāpēc tās droši var sastādīt vienkopus kādā puķu podā, kas papildināts ar sūnām, kokosa vai džutas šķiedru.

A post shared by Maureen Beat (@mobeat) on Jan 25, 2018 at 11:50am PST

Ja netīk neviens no mājās esošajiem puķu podiem, tad aptin to ar zīdpapīru, ziedu ietinamo papīru vai pat cepamo papīru, apsien elegantu lentīti un oriģināls noformējums būs panākts!

Alpu vijolītēm kā mitruma mīļotājām noteikti patiks sūnu klātbūtne. Puķu podam pa virsu vai traukā gar malām izkārto sūnas, tādā veidā būs gan piemēroti apstākļi augam, gan arī radošs noformējums.

Retais atceras, ka alpu vijolītes eleganti izskatās arī kā grieztie ziedi – lūk, gaumīgs piemērs noformējumam!

Cyclamens .....

A photo posted by DETAIL (@detailmc) on Sep 11, 2015 at 10:28pm PDT

Ja vēlies skatu caur logu padarīt pavasarīgāku, tad uz palodzes var droši izkārtot jau podiņos iestādītas alpu vijolītes. Trauslajiem ziediem sniegs itin nemaz nekaitēs, bet, ja nevēlies tās turēt ārpus loga, tad arī telpās dekorēšanas nolūkos vari stādu pārbērt ar mākslīgo sniegu vai iebērt to gar caurspīdīga puķu poda malām.

Aizlienēšanas vērta noteikti ir arī šī ideja, kur galda vidū izkārtoti vairāki ciklamenu stādi.

Kā jau par jebkuru augu, arī par alpu vijolītēm ir pienācīgi jārūpējas, lai ziedi ilgāk saglabātos, tāpēc par augu kopšanu vairāk uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!