Foto: Shutterstock
Šķipsna smalki sakapāta rozmarīna, timiāna vai bazilika maltītei piešķir uzreiz pavisam citu garšas dimensiju, tāpēc labi, ja pa rokai vienmēr ir svaigi zaļumi. Kā veselīgos, aromātiskos un gardos zaļumus audzēt šajā sezonā, kad saulīte nav tik spoža, lūko padomu vācelītē.

Viens no veidiem, kā iegūt svaigus garšaugus, iegādāties jau izaudzētus zaļumus podiņā. Ja tā, noderīgi palūkot, kas tad jāievēro, lai veikalā nopirktajā podiņā zaļās lapiņas ātri nenokalstu. Lielākoties šie garšaugi jāpārstāda bagātīgākā augsnē, par labu nāks arī lapojuma apgriešana.

Padomu vācelītē atradīsi arī priekšlikumus audzēšanai konkrētiem garšaugiem, piemēram, rozmarīnam, bazilikam, lauru kociņam, bet, ja vēl neesi izvēlējies, ko tieši varētu audzēt, palūko šo rakstu, kur minēti tie labumi, ko var izaudzēt tieši šajā sezonā.

Bez izbrīnas neizpaliksi, iepazīstoties ar šo materiālu, kur minēts, no kādiem labumiem var izaudzēt atkārtoti zaļumus. Pēc raksta izlasīšanas selerijas kātu nemaz negribēsies tā pārdroši izmest atkritumos, arī izdīgušās ķiploku daivas nebūs vairs jāsmādē.

Lai izdodas izaudzēt svaigus, veselīgus un aromātiskus garšaugus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!