Foto: Privātais arhīvs
Monsteras ir samērā plaši izplatīti telpaugi, taču to uzziedēšana gan ir parādība, ar ko var lepoties katrs auga saimnieks. Mūsu platuma grādos monsteras zied reti, lielākoties - botāniskajos dārzos, tāpēc jo īpaši liels prieks, ja kādās mājās sagaidīts šis brīnums. Monstera uzziedējusi mūsu lasītāja Teņa mājās, kurš steidz lepoties ar šo panākumu un atrāda ziedošo augu arī citiem.

Portālam "TavsDārzs.lv" auga saimnieks Tenis stāsta, ka viņam un mājiniekiem līdz šim vienmēr šķitis, ka monstera nemaz nezied, taču pavisam nejauši mājinieki pārliecinājušies par pretējo.

Foto: Privātais arhīvs

Uzziedējušās monsteras saimnieks stāsta, ka šis augs tiek lolots kopš 1994. gada, kad tas paņemts paspārnē visai panīcis, jo vairākas reizes tas bijis gan nokaltēts, gan apsaldēts, taču pamazām, sākot to laistīt un pienācīgi aprūpēt, augs atkopies un nu priecē ar saviem ziediem.

Foto: Privātais arhīvs

Šī nav pirmā reize, kad apbrīnojam monsteras ziedēšanu. Botāniskā dārza speciāliste jau reiz stāstīja, ka monsteras uzzied vien izcilos augšanas apstākļos, un to negadās novērot bieži. Monsteras zieds pirms pāris gadiem sevi atrādījis arī Mežotnes pilī, vairāk par šo notikumu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!