Foto: Shutterstock
Katram gadalaikam ir sava specifika, un tas ir attiecināms arī uz telpaugu kopšanu šajā drēgnajā un aukstajā laikā. Arī ziemā jābūt ļoti vērīgiem, lai kārtīgi parūpētos par saviem zaļajiem mājokļa iemītniekiem.

Šoreiz no sava arhīva esam izcēluši rakstus par telpaugiem tieši ziemas periodā. Kā savulaik intervijā "Tavs Dārzs" uzsvēra Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza telpaugu kopšanas speciāliste Ingūna Gudrupa, ziemā nedrīkst aizmirst ne tikai par telpaugu apliešanu un mēslošanu, bet arī gaisa mitrumu telpā, kas, pēc speciālistes sacītā, ziemā ir īpaši svarīgs telpaugiem. Rakstā zemāk aplūkosi ne tikai LU Botāniskā dārza speciālistes padomus augu lutināšanai ziemā, bet arī varēsi izlasīt noderīgu informāciju par telpaugu mēslošanu, grozīšanu, kā arī gūsi padomus, ja tomēr augam nespēsi izdabāt.

Savukārt šis raksts būs noderīgs tiem, kuriem ir ne tikai telpaugi, bet arī dārzs, jo arī aukstajā laikā var parūpēties par dārza augiem. Vai zināji, ka vēlams nopurināt sniegu no tūjām un citiem skujeņiem? Kāpēc tas jādara, lūko ekspertu skaidrojumu šajā rakstā un arī šeit.

Ja arī tev ir kāds jautājums par telpaugiem vai arī ir kāds ieteikums "Tavs Dārzs" rakstiem, tad padalies ar to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!