Foto: Shutterstock

Jau izsenis ir zināms, ka telpaugi var harmonizēt telpas enerģiju. To kopšana neprasa īpaši daudz pūļu, bet ieguvums ir nenovērtējams – istabas augi attīra gaisu, priecē acis un pozitīvi iedarbojas uz mūsu veselību un telpas bioenerģiju. Uzzini auradoma.ru speciālistu apkopoto viedokli par to, kādi istabas augi ir vispiemērotākie tieši tavai horoskopa zīmei.

Jau kopš senseniem laikiem mājas aizsardzībai tikušas izmantotas sīpolpuķes, skujeņi un piparmētra, jo tika uzskatīts, ka šiem augiem ir ļoti spēcīga enerģija. Viens šāds augs aizsargājot apkārtni divu-trīs metru rādiusā. Ja minētos augus novietosi priekšnamā, guļamistabā vai blakus "ciemiņu" dīvānam, tie palīdzēs neitralizēt mājā ienesto negatīvo enerģiju, skaudību, dusmas un aizvainojumu.

Ģerānija, kura nievājoši tiek uzskatīta par drošu mietpilsonisma pazīmi, ir īsts telpas sanitārs. Ja kādā istabā aug šī puķe, telpas gaiss un enerģija tiek nepārtraukti attīrīta un atveseļota. Ar īpaši dziednieciskām īpašībām ir apveltīta asinssarkanā ģerānija.

Agavju dzimtai pieskaitāmā sansevjēra, kura tautā ir labāk zināma kā līdakaste, paaugstina organisma adaptīvās īpašības un mazina uzņēmību pret saaukstēšanās slimībām.

Visiem labi zināmais gumijkoks atveseļo un mitrina telpas gaisu, iedarbojoties uz to gluži kā jonizators.

Uzzini, kādi telpaugi vislabvēlīgāk iedarbosies uz katras horoskopa zīmes veselību un enerģiju.

Auns

Karaliskā begonija un acālija ir apveltītas ar uzmundrinošām īpašībām, noder sirds-asinsvadu saslimšanu profilaksei, kā arī pozitīvi iedarbojas uz elpošanas sistēmu.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Begonija, kalnhoja, ciklamena un vijolīte attīra organismu no šlakvielām, nostiprina to un aizsargā vairogdziedzeri.

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Palma, paparde un asparāgs - šie eksotiskie augu aktivizē vielmaiņu, nostiprina skeletu, veicina neiralģijas ārstēšanu.

Vēzis

Foto: Shutterstock

Dīfenbahija, alveja un kalanhoja nomierina nervu sistēmu, paaugstina imunitāti un aktivizē gremošanas sistēmas orgānu darbību.

Lauva

Ķīnas roze, balzamīne un mimoza palīdz dziedēt reimatismu, sirds-asinsvadu saslimšanas, pazemina arteriālo spiedienu.

Jaunava

Foto: PantherMedia/Scanpix

Dracēna aizsargā no saindēšanās, aktivizē vielmaiņu un palīdz atveseļoties, ja nākas ciest no zarnu trakta problēmām.

Svari

Foto: Shutterstock

Hortenzija, sīkziedu krizantēma, asais pipars pozitīvi iedarbojas uz cilvēka ārējo izskatu, paaugstina fiziskās darbaspējas, un pat palīdz uzveikt atkarību no smēķēšanas (hortenzija).

Skorpions

Kaktuss un parastais oleandrs veicina ķermeņa lokanību, mazina sāļu uzkrāšanos organismā un pasargā no urīnceļu iekaisuma.

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Bambuss, citrons un bonsai kociņš palīdz mainīties uz labu, uzlabo aknu stāvokli un asins sastāvu, kā arī imunitāti.

Mežāzis

Naudas kokam, lauru kokam, vēdekļpalmai un dracēnai ir augstas enerģētiskās aizsargspējas. Šie augi palīdz izvairīties no augoņiem, kā arī ārstēt osteohondrozi.

Ūdensvīrs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Puansetija un dracēna palīdzēs skatīt pasauli citā gaismā, atrast nestandarta risinājumus savām problēmām.

Zivis

Foto: DELFI

Orhideja, gumijkoks un akvārija augi atbrīvo no fiziskā un psiholoģiskā noguruma, un veicina organisma harmoniju un atveseļošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!