Foto: Shutterstock
Telpaugi ir viena no skaistākajām mājas rotām, taču, lai tie ilgi zaļotu un labi justos telpā, svarīgi par tiem pienācīgi rūpēties. Un, kā mēs zinām, visu augu kopšanas pamatā ir vietas piemērošana, laistīšana, mēslošana, pasargāšana no kaitēkļiem un citas rūpes, tāpēc ''Tavs Dārzs'' atlasīja padomrakstus, kas noderēs kā špikeris ikdienā.

Ja esi nolēmis telpu atdzīvināt ar kādu augu, izlasi šo rakstu, kurā teikts, vai tas noteikti jāpārstāda tūdaļ pēc iegādes. Tāpat arī noderīgi padomi ir šajā rakstā par piemērotākā poda izvēli.

Ikdienā svarīgi veikt rūpīgu laistīšanu un attiecīgajā sezonā arī mēslošanu. Starp citu, lai neapjuktu, kad un kā mēslot augu, iepazīsties ar šo materiālu, kurā izskaidrots, kādu izvēlēties un ko ņemt vērā to lietošanā. Interesantu mēslošanas paņēmienu var iepazīt materiālā par kafijas biezumu izmantošanu telpaugiem.

Padomu lādītē atradīsi arī ieteikumus, kā samazināt auga apjomu, kā vislabāk tam izdabāt sezonā, kad ārā ir auksts un iekšā silts, sauss gaiss. Nākamreiz, kad tīrīsi putekļus no plauktiem, neaizmirsti arī par telpaugiem, it īpaši lielo lapu īpašniekiem. Svarīgi laiku pa laikam arī tiem lapas apslaucīt, lai tie justos patiesi labi. Un vēl – kad notīrītas lapas, par ļaunu nenāks tās apsmidzināt ar ūdeni. Tāpat kā cilvēkiem, arī augiem svarīgi nodrošināt vajadzīgo ūdens daudzumu.

Lai izdodas godam parūpēties par mājas rotu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!