Foto: DELFI

"Es agrāk nebiju augu cilvēks. Esmu no laukiem, tāpēc man augi asociējās tikai ar ravēšanu, kas man riebās, jo biju jau "atravējusies". Teicu – nē, man nekad nebūs augu, dārza, neko neaudzēšu. Visi augi pie manis mirst, esmu augu slepkava. Kādu laiku tā arī bija," stāsta "Instagram" konta "PlantGangRiga" izveidotāja Annija Spēka, kurai mājoklī pašlaik ir vismaz 60 telpaugu. Taču tas nav skaits, pie kā viņa grasās apstāties.

Annija ikdienā strādā Latvijas valodas tehnoloģiju uzņēmumā "Tilde", bet viņas lielākā aizraušanās ir telpaugi, kuru viņai ir tik daudz, ka uz abu roku pirkstiem vairs nevar saskaitīt. Kad gadās neveiksmīgāka diena vai prāts ir skumjāks, Annijas ceļš ved uz augu bodīti, kur viņa sevi iepriecina, izvēloties kādu jaunu dzīvokļa "biedru".

Ar Anniju tiekamies viņas "zaļajos džungļos" – omulīgā dzīvoklī Rīgas centrā, kur augi nesen kā piedzīvojuši pārvākšanos. Kādam pārcelšanās laikā kļuvis par vienu lapu mazāk, bet kopumā visi ir veiksmīgi iedzīvojušies savos jaunajos dzīvokļa stūrīšos, kur ir saimnieces aprūpēti un palutināti. Mūs ar skaļu balsi sagaida arī draudzīgie saimnieces mīluļi – Mētra un Rupucis, kas, kā stāsta Annija, ar telpaugiem sadzīvo ļoti labi: "Kad Mētra bija kucēns, viņa mēdza izrakņāt augsnes dekoratīvo virsu – bumbiņas, jo tās ripoja pa grīdu, bet šis niķis ir beidzies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!