Foto: Shutterstock

Telpaugi piešķir zaļu akcentu un mājīguma sajūtu, tāpēc nereti tos ir vēlme ienest telpās, kur nav logu. Šāda vēlme ir arī "Tavs Dārzs" lasītājai Inetai, kura plāno mazgāšanās telpu papildināt ar kādu zaļumu.

"Vannasistaba ir bez logiem, bet vēlos telpā novietot kādu telpaugu. Varbūt varat ieteikt, kuri būtu piemērotākie augi šādām telpām?" taujā Ineta.

"Tavs Dārzs" vērsās pie Nacionālā Botāniskā dārza Oranžērijas augu nodaļas vadītājas Zanes Purnes, lai noskaidrotu, vai šādā telpā vispār vajadzētu turēt telpaugus, jo tomēr tur neieplūst ne kripatiņas gaismas. Kā uzsver Purne, augiem ir nepieciešama gaisma, bet, ja logu nav, tad arī gaismas nav, nenotiek fotosintēzes process un augs sāks nīkuļot.

"Labāk izvēlēties mākslīgo augu," rosina Oranžērijas augu nodaļas vadītāja. Tāpat viņa iesaka arī citu alternatīvu, ja nu ir ļoti liela vēlme pēc telpauga vannasistabā, proti, telpaugu ienest vannasistabā tad, kad mazgājas, bet pēc tam iznest laukā.

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par telpaugiem, to audzēšanu, kopšanu vai pārstādīšanu, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!