Foto: Shutterstock
Kamēr laiks aiz loga raksturojams vienā vārdā – pelēks –, telpaugi var kļūt par gaismas un krāsu avotu tavās mājvietā. Tāpat "siltāku" sajūtu var ienest kāds eksotiskās augs, kurš dienu no dienas atgādina, ka pavasaris un pēc tam arī vasara nemaz nav vairs aiz kalniem.

Ja vēl šaubies, vai tiešām istabā vajadzīgs kāds telpaugs, varam sniegt apstiprinošu atbildi – jā! Telpaugi ne vien skaisti izskatās un papildina interjera noskaņu, bet arī dara daudz laba, piemēram, palīdz atslābināties, mitrina un attīra gaisu, uzņem sliktās vielas, radoši nodarbina prātu u.c. Plašāk par argumentiem, kuri apstiprina telpaugu nepieciešamību mājās, lasi šajā rakstā.

Zaļā krāsa ir augiem raksturīga, taču īpaša odziņa ir tiem, kurus papildina dažādu krāsu un formu ziedi, tāpēc droši vari izvēlēties sev tīkamāko telpaugu ziedošo vidū. Savs šarms ir arī eksotiskajiem augiem, kuri tiek papildināti ar īpašiem, dekoratīvajiem augļiem.

Tāpat neaprobežojies ar telpaugu novietošanu tikai tādās ierastās telpās kā viesistaba un virtuve. Ir augi, kuri ļoti labi spēj izdzīvot mitrajā vannasistabas gaisā, arī tumšās telpās un tādi, kas izcili izskatīsies uz tava darba galda.

Vai zināji, ka ir augi ar sirdsveida lapām? Tādi telpaugi īpaši labi izskatīsies guļamistabā, taču katram no tiem ir savi kopšanas principi. Lai gan starp telpaugiem ir savs pulciņš eksemplāru, kuriem ir sirds formas lapas, bieža parādība tā vis nav. Lielākoties podiņos audzētajiem ziediem ir ovālas, apaļas un pat lancetiskas lapas, tāpēc sirds formas lapas izskatās īpaši skaisti. Plašāk par šiem augiem lasi te.

Lūk, esam apkopojuši kolekciju ar dažādiem krāšņi ziedošiem, kā arī savdabīgiem telpaugiem, kurus izvietot ikkatrā dzīves telpā. Atrodi īsto tieši sev!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!