Foto: Shutterstock
Laikā, kad dārzā lapas pamazām sāk satrūdēt, koku zari paliek pavisam vienmuļi un daba iekrāsojas pelēcīgākās noskaņās, sāk pietrūkt košuma. Tad arī ir īstais laiks interjeru atsvaidzināt ar zaļiem telpaugiem. Un nemaz nevajag meklēt attaisnojumus, ka neesi apveltīts ar zaļajiem pirkstiņiem – ir gana daudz telpaugu, kas neprasa lielas rūpes.

Aktuāla izvēle būs kaktusi un sukulenti – atliek tos vien nolikt siltākajā vietā mājoklī, piemēram, uz palodzes, un tie paši parūpēsies par eksotisku noskaņu. Sastādi tos vienkopus vienā lielā stikla traukā, izveidojot interesantu kompozīciju, vai katru savā puķupodiņā un liec uz palodzes. Kaktusi nav cimperlīgi, tie visai labi augs pat skārda bundžā, tāpēc ar noformējumu katrs var izpausties, kā nu prot.

Pārbaudīta vērtība, kas būs piemērota telpaugu īpašniekiem iesācējiem, ir naudas koks jeb krasula, līdakaste un alveja, kas graciozi augs pat tad, ja nedēļām ilgi aizmirsīsi to aplaistīt. Tāpat pievērs uzmanību arī svešākiem augu nosaukumiem, kas neliks vilties nedz ar vieglo kopšanu, nedz pievilcību.

Iesācējiem svarīgi izvēlēties augam piemērotu puķupodu, tāpēc noderīgus padomus šajā sakarā, pirms iegādāta telpauga iestādīšanas, atradīsi šeit. Savukārt radošu puķupodu izveidei idejas smelies šajā apkopojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!