Foto: Shutterstock
Pienākusi tā sezona, kad gribas mājokli papildināt ar Ziemassvētku sezonā raksturīgiem augiem, kas paspilgtinātu svētku gaidīšanu.

Viens no tipiskākajiem Ziemassvētku laika augiem ir puansetija, kas nu nopērkama teju katrā veikalā. Lai augs nebūtu vien dažu dienu prieks, noteikti iepazīsties ar noteikumiem, kas jāievēro, lai augs priecētu acis vēl ilgi. Svarīgi tam gan atrast piemērotāko vietu, gan pareizi laistīt, mēslot un pievērst uzmanību, ja pēkšņi sāk krist lapas. Runājot par puansetijām, noderīgs būs raksts tiem, kas vēl gatavojas tās iegādāties, izlasot ieteikumus, pēc kādām pazīmēm izvēlēties to labāko augu.

Ja vēlies šogad iztikt bez Ziemassvētku eglītes, bet tomēr kādu zaļumu prasās, izvēlies cipresi, kas ir lieliska alternatīva, pat nedaudz atgādinot simbolisko egli. Šis augs ļoti labi jutīsies vēsās telpās ar mitru gaisu, neprasot nemaz daudz uzmanības ikdienā.

Vēl šajā laikā aktuālas ir Alpu vijolītes, eksotiskā paskata hipeastrs, protams, arī Ziemassvētku kaktuss un dekoratīvais mandarīnu kociņš. Izvēlies sev tīkamāko augu un noskaidro, kā par augu jārūpējas ikdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!