Foto: Gata Pabērza kolāža

Aizvakar vakarā pasaules hokeja līdzjutēji saņēma ziņu, ka mūžībā devies viens no spēles Titāniem, uz kura balstās mūsdienu hokeja mantojums – Bobijs Hals. 43 gadu laikā, kas aizritējuši kopš viņa pēdējās spēles, var aizmirsties, kāda mēroga figūra bija Bobijs Hals, un izaugušas paaudzes, kas to pat neapjauš, tomēr viens no visu laiku izcilākajiem pasaules hokeja snaiperiem ir pelnījis, lai viņa mantojums tiktu celts godā, nevis paliktu vēstures putekļos.

610 gūtie vārti ļoti labi izskatās arī 2023. gadā, tas ir NHL visu laiku 18. labākais rezultāts, taču brīdī, kad Hals faktiski noslēdza savu NHL karjeru, viņš bija otrais visu laiku labākais vārtu guvējs līgas vēsturē, atpaliekot vien no ne mazāk leģendārā Gordija Hova.

Lai iemestu 610 ripas NHL vārtsargu sargātajos cietokšņos, ar veiksmi vien nepietiek, jābūt apveltītam ar kādu īpašu prasmi. Bobijam tas bija vienkārši ārprātīgi spēcīgais metiens. Čikāgiešu uzbrucējs vēl aizvien tiek piesaukts starp spēcīgākā metiena īpašniekiem visā NHL vēsturē, un tam ir iemesls, jo neoficiālie mērījumi rādīja, ka Hala mestā ripa sasniedza 190 km/h ātrumu. NHL prasmju konkursa rekords, kas pieder Zdeno Hāram, ir 174 km/h...

Iespējams, ka tā ir tikai leģenda, jo pārbaudīt Hala rekorda patiesumu pašlaik nav iespējams, tāpat kā nebija iespējams pārbaudīt Bobija teikto, ka plaukstas metiens viņam esot vēl spēcīgāks nekā "slapshot", taču stāstiem par šausmīgi spēcīgo metienu bija pamats – īpašā nūja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!