Foto: AP/Scanpix/LETA

Stīvs Kers šonedēļ sāka ceļu pretī savam ceturtajam čempionu titulam Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trenera statusā. Tikai astoņus gadus strādājis šajā arodā, viņš jau atzīts par vienu no 15 labākajiem treneriem NBA vēsturē. Tomēr brīžiem šķiet, ka pašam Keram būtiskāki par panākumiem basketbola laukumā ir panākumi sabiedrības uzlabošanā. No basketbola uzbrukuma taktikas ģēnija viņš laika gaitā kļuvis par ASV sabiedrībai vajadzīgu saprāta balsi neprāta laikos. Saknes tam meklējamas ģimenē un kādā tās traģēdijā...

Todien 18 gadus vecais Juvaldī vidusskolas skolēns Salvadors Rolando Ramoss devās uz skolu ar nesen iegādātiem ieročiem rokās, piecu minūšu garumā izdarīja šāvienus skolas teritorijā, bet tad devās mācību ēkā un nošāva 19 pārbijušos bērnus un divus skolotājus, bet ievainoja vēl 17 cilvēkus. Glābšanas operācija beidzās aptuveni stundu vēlāk, kad skolā ieslēdzies slepkava tika nošauts.

"Pēdējo desmit dienu laikā lielveikalā Bufalo nogalināti vecāka gadagājuma tumšādainie cilvēki, aziātu izcelsmes baznīcā gājēji nogalināti Dienvidkalifornijā un tagad mums ir nogalināti bērni skolā." Ar katru pateikto vārdu Kers kļuva aizvien saniknotāks, līdz izmisīgi, ar niknuma asarām acīs skaļā balsī un ar dūri sitot pa galdu, uzdeva retorisku jautājumu: "Kad mēs beidzot kaut ko darīsim?! Man ir tik ļoti apnicis kāpt uz podesta un izteikt līdzjūtības satriektajām ģimenēm. Esmu noguris no klusuma brīžiem. Pietiek!"
Gadījums ar ieroci mācību iestādē savulaik mainīja Kera dzīvi uz visiem laikiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!