Foto: Privātais arhīvs

Pirms dažiem gadiem viņa bija pasaules labāko boulinga spēlētāju ranga pirmajā trijniekā, taču eksperimenti ar tehniku atmeta dažus soļus atpakaļ. Pārdzīvojusi pandēmijas izraisīto piespiedu dīkstāvi, Diāna Zavjalova šogad ir gatava atkarot princeses lomu Amerikas boulinga galmā. Vaicāsiet – vai tad to vispār var saukt par sportu? Aizspriedumi nav sveši arī viņai, tāpēc Rīgā dzimusī un augusī Diāna aktīvi cenšas mainīt boulinga tēlu sabiedrības acīs.

Pirms dažiem gadiem boulere atklāja – treneri viņai vienmēr teikuši, ka nākotnē viņa varētu kļūt par boulinga superzvaigzni. "Es zinu, ka varu tāda būt. Pēdējos gados sanāca spert soli atpakaļ, bet tagad – pēc tehnikas problēmu atrisināšanas – viss būs kārtībā, un būšu atpakaļ Top3," pārliecināta par saviem spēkiem ir Diāna. "Pēdējā laikā mana karjera bija aizgājusi uz leju, bet tagad vilnis pamazām nes augšup. Mans mērķis ir gada beigās vinnēt "Player of the Year" balvu. Šosezon paredzēti vēl 17 turnīri, tāpēc uzskatu, ka tas ir iespējams."

Pērn pandēmijas laikā slēgtas bija arī boulinga zāles. Atsevišķos štatos, kā, piemēram, Kalifornijā tās vēl joprojām nav vērušas durvis apmeklētājiem. Teksasā boulinga halles bija aizvērtas līdz pat septembrim, kas Diānu mudināja aizdomāties par nākotnes iespējām ārpus ķegļu zāles. Lai gan pat vissliktākajā sezonā, par kādu uzskatāms 2019. gads, Diāna nebija mīnusos, nopelnīt pārtikušais dzīvei droši var tikai Top5 spēlētājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!