Foto: AP/Scanpix/LETA

Kad 1990. gadā viņš pirmoreiz uzkāpa uz NHL ledus, 18 gadus vecais Jaromīrs Jāgrs bija līgas jaunākais spēlētājs, bet 27 gadus vēlāk kļuva par vecāko, kurš šajā līmenī spējis atzīmēties ar "hat-trick". Lai gan šomēnes iesoļoja savas dzīves 50. gadā, čehs pat nedomā apstāties – dzimtās pilsētas Kladno hokeja klubā viņš ir ne tikai īpašnieks, bet joprojām zvaigzne arī laukumā. Vai rūpīgi eļļotais "mūžīgais dzinējs" patiešām ļaus leģendārajam uzbrucējam turpināt spēlēt profesionālu hokeju arī sestajā gadu desmitā?

"Es te, arēnā, esmu vienmēr, jo darāmā ir ļoti daudz. Jāpieskata komandas spēlētāji, jāveic aģenta darbs, meklējot papildspēkus sastāvam, jāparaksta līgumi, jārunā ar hokejistu pārstāvjiem. Jānokontrolē viss, sākot no biļešu tirdzniecības un beidzot ar arēnas noslogojumu plānošanu. Turklāt runa nav tikai par profesionāļiem, jo sistēmā ir 11 jauniešu komandas – vecumā no pieciem līdz 21 gadam. Tas viss prasa ļoti daudz laika un spēku. Bet hokejs – tā ir mana atpūta. Tā bijis jau kopš pirmsākumiem. Man vienmēr bijis viegli spēlēt hokeju. Otra iespēja bija strādāt fermā, tāpēc hokejs bija kā brīvdienas, un šī viegluma sajūta joprojām ir manī," atzīst Jāgrs.

Tiesa, pēdējos gados nereti nākas palikt malā savainojumu dēļ, tomēr Jāgrs bijis klāt ikvienā spēlē, un ar to pietiek, lai ne par mata tiesu nemazinātu savu ietekmi Kladno komandā. Protams, arvien biežāk izskan vaicājumi, kad šim veiksmes stāstam tiks pielikts punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!