Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
Ikviens jaunais sportists kādā brīdī nonāk izvēles priekšā, kad jāsaprot, vai ar savām prasmēm un darbaspējām būsi spējīgs sportā nopelnīt sev iztiku. Ne visi šajā posmā izdara pareizo izvēli. Krists Eiduks ir no ļoti kuplas un sportiskas ģimenes, kurā vecākais brālis un jaunākā māsa ir piedalījušies olimpiskajās spēlēs. Taču viņš vidusskolas pēdējā klasē saprata, ka ar sportā norūdīto raksturu grib izvēlēties citu ceļu. Tas bija pilns ar sarežģījumiem un prasīja vairāk laika nekā cerēts, tomēr nepārtrauktā tiekšanās pēc zināšanām tika atalgota. Šodien viņš dzīvo Ņujorkā un strādā vienā no lielākajām investīciju bankām pasaulē "Morgan Stanley".

Krists darbadienās parasti mostas jau sešos, un, lai gan oficiāli darbs viņam sākas deviņos, viņš ofisā ir jau pirms astoņiem. Uz darbu viņš brauc ar metro, ceļā pavadot 45-50 minūtes, bet stacija atrodas tieši pie uzņēmuma ēkas. "Strādājam vidēji divpadsmit stundas dienā. Nekādu virsstundu nav, jo mums ir cietā alga un bonuss gada beigās. Braukt uz darbu ar auto nebūtu gudri. Ar metro sanāk krietni ātrāk, nav jāsatraucas par sastrēgumiem un "parkošanos". Auto man ir domāts tikai brīvdienām. Varētu jau dzīvot Manhetenā, taču tur vienistabas dzīvoklis maksā divus trīs tūkstošus dolāru mēnesī. Esmu izvēlējies palikt pie "Daugavas Vanagiem" Bronksā."

Tam ir ne tikai finansiāls izskaidrojums, proti, mājās viņš praktiski neuzturas. Ofisā viņš parasti ir līdz astoņiem deviņiem vakarā, bet tad dodas uz Centrālparku noskriet savus divdesmit kilometrus. Pēdējo divpadsmit mēnešu laikā viņš sakrājis jau 3800 kilometrus un cer šogad tikt pāri četriem tūkstošiem. Šāda darbadiena vakara rutīna palīdz atjaunoties smadzenēm. Turpat ēkas apakšā ir arī trenažieru zāle, sauna un duša, tādējādi mājās viņš pārrodas tikai izgulēties. Bet brīvdienās Krists bieži vien apciemo brāļus Tupurīšus, jo arī Einārs un Guntars labprāt dodas paskriet.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!