Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Lai arī kāds bija jūsu viedoklis par Mīno Raiolu, par vienu variet būt pārliecināti – viņam tas bija pie kājas. Viņu ienīda sers Alekss Fērgusons un Peps Gvardiola, turpretī viņa klienti, ieskaitot Zlatanu Ibrahimoviču, Polu Pogbā un Ērlingu Holannu, viņu mīlēja. Futbola superaģents allaž izcīnīja saviem spēlētājiem labākos līguma nosacījumus, tādējādi parūpējoties arī par savu finansiālo labklājību. Viņš bija tiešs un nekaunīgs. Bija – jo aprīļa pēdējā dienā Raiola pēc ilgstošas cīņas ar slimību mira vien 54 gadu vecumā.

Aģenti dažreiz tiek uzskatīti par spēles ienaidniekiem, un Raiola to iemiesoja acīmredzamāk nekā jebkurš cits. Kamēr viņa laikabiedrs Horhe Mendess tiek uzskatīts par pelēko kardinālu, kurš ieeļļo biznesa riteņus, Raiola bija atklāts un nekaunīgs. "Kad biju mazs puika, mans tēvs man teica, ka jūsu dzīvē 50% cilvēku jūs mīlēs un 50% cilvēku jūs ienīdīs. Bībelē tam ir gana daudz pierādījumu. Pat Jēzus Kristus tika sists krustā," Raiola pirms nedaudz vairāk nekā gada stāstīja medijam "The Athletic". "Esmu šeit, lai mani mīlētu mana ģimene un spēlētāji. Pārējie? Diez vai."

Raiolas panākumi, palīdzot realizēt dažus no lielākajiem un ienesīgākajiem transfēriem futbola vēsturē, padarīja viņu gandrīz tikpat pazīstamu kā dažus no viņa slavenākajiem klientiem. Kad viņš pirms trim gadiem ieradās Turīnā, lai pavadītu Mateisu de Lihtu uz medicīniskajām pārbaudēm "Juventus" komandā, fani pie kluba medicīnas centra lūdza viņam autogrāfu un skandēja viņa vārdu...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!