Foto: EPA/Scanpix/LETA

Neviens cits pašlaik aktīvais futbolists nav guvis vārtus četrās desmitgadēs pēc kārtas. Zlatans Ibrahimovičs ir Zviedrijas izlases visu laiku rezultatīvākais futbolists, taču viņa ietekme uz sabiedrību gan dzimtenē, gan citviet pasaulē pārsniegusi sporta industrijas robežas. Karjeras laikā viņš ir izcīnījis vairāk nekā trīsdesmit trofejas un guvis 567 vārtus – starp joprojām aktīvajiem futbolistiem atpaliekot tikai no Krištianu Ronaldu un Lionela Mesi. Taču tikpat regulāri viņš uzmanības centrā nonācis ar savu rīcību un izteikumiem, pēc kuriem cilvēki mēģina atšifrēt Zviedrijas nabadzīgākajā priekšpilsētā uzaugušā Zlatana personības dažādās šķautnes. Kamēr cilvēki risina šo mīklu, pats Zlatans 39 gadu vecumā mērķtiecīgi soļo pretī kārtējai (pēdējai?) trofejai.

"Kad tu nopērc mani, tu nopērc "Ferrari". Ja brauc ar "Ferrari", tad ielej tajā augstākās kvalitātes degvielu, izbrauc uz lielceļa un iespied pedāli grīdā. Gvardiola iepildīja bākā dīzeli un izbrauca pa apvidus ceļiem. Viņam vajadzēja iegādāties "Fiat"," salīdzinājumu piemeklēja Zlatans. Bet par viņa un Gvardiolas saspringto attiecību kulmināciju kļuva reize, kad futbolists aizlidināja ekipējuma kasti pāri visai ģērbtuvei un izkliedza trenerim veltītus apvainojumus. Pēc tā Peps atteicās runāt ar uzbrucēju un nākamajā sezonā izīrēja viņu "AC Milan". Vēlāk "Barcelona" viceprezidents Karless Vilarrubi atklāja, ka Ibrahimovičs draudējis publiski piekaut Gvardiolu, ja viņš nepalaidīs futbolistu uz Milānu. 

Pretēji Katalonijā pavadītajam laikam Zlatana četrgade Francijā dēvējama par izcilā uzbrucēja absolūtu dominaci. Par spīti tam, ka Zlatans jau bija pārkāpis 30 gadu slieksni, viņš laukumā dominēja ar savu neticamo tehniku, atlētismu un spēku, kas aizgūts no treniņiem cīņas mākslas. Daži pretinieki, apžilbuši no Zlatana prasmēm, šķietami ļāva viņam spēlēt, bet citi iekrita slazdā, domādami, ka spēj viņu apturēt, rakstīts apjomīgā "Eurosport" materiālā "The Zlatan Effect: How Ibrahimovic changed Europe forever". 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!