Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Latvijas mēģinājumi ietekmēt Baltkrievijas politisko dienas kārtību – proti, gāzt Lukašenko no paaugstinājuma – sākās ar hokeju. Jo tieši hokejs bija izvēlēts kā viens no instrumentiem, lai šantažētu un kaitinātu pašreizējo Minskas varturi. Par ko jāsmaida – ja nebūtu nu jau bēdīgi slavenais pasaules čempionāts un tā rīkošanas tiesības, neko citu jau demokrātiskā Eiropa tā īsti un nopietni nepiedāvāja. Un, te nu jārunā nevis par Lukašenko kartupeļu ražu, kas hokeja sakarā paliks uz lauka, bet par Eiropas Savienības polittehnologu vājumu, vai – pasīvo interesi un ieinteresētību, risinot šo ģeopolitisko izaicinājumu.

Solīdu spiedienu uz viņa kāju pirkstu galiem nule kā izpildījuši vācieši – tie panākuši, ka divi IIHF sponsori šajās dienās arī publiski novēršas, ja "čempionāts notiks Minskā". Tas, ka abas kompānijas ir vācu – "Škoda" un "Nivea" – nav sakritība, jo daži no Vācijas puikām ir nodomājuši nākt Fāzela vietā, tāpēc jāsāk grupēties. Smieklīgi, ka vācieši tikai tagad sāk piepūst vaigus un izcelt dūšu, lai gan varēja to agrāk. Bet – laikam jau negribēja kādu kaitināt, ar to vispirms saprotot krievus. Visi citi šajā seriālā ir tikai kā ārpakalpojuma sniedzēji. Tai skaitā latvieši.

Ja jau Latvijas pusei būtu tik skaidra izpratne par Baltkrievijas pašreizējā režīma pamatblokiem un varas grožiem, tad mēs pie viena hokeja turnīra tik ļoti nepiesietos. Tad ņemtu plašāk, dziļāk, konceptuālāk – uzstājīgāk ar principiem. Bet – tā kā Eiropā kaut kur tika pateikts, ka latviešu Kariņam ir jākliedz pilnā balsī tikai par vienu hokeja čempionātu un – ne pa labi, ne pa kreisi –, tad viņš neko citu arī nedara. Tik vienkārši! Bet, viņdien Minskā kaut kādas savas spēles aizvadīja Rīgas TTT basketbola meitenes no Latvijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!