Foto: Privātais arhīvs

Viņnedēļ veselu stundu kameru ielenkumā sēdēju aci pret aci ar Viesturu Koziolu. Viņš arī Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs, kurš amatā stājās pirms četriem (ar mazu astīti) gadiem, demonstrējot revolucionāra vēzienu. Kā jau visās revolūcijās, sava loma bija atvēlēta arī ideoloģijai: "Mēs esam tauta, kura baidās un nemāk par sevi pastāvēt. Svarīgākais, uz ko nākotnē vēlētos koncentrēties – izdarīt visu iespējamo, lai mums būtu šīs lauvassirdis," 2016. gada rudenī pauda Koziols. Lai arī tagad viņš ar cietu seju apgalvo, ka mērķis sasniegts un izlases spēlētāju morālie augstumi nav nekādi pauguri, notiekošais ap Latvijas hokeja izlasi raisa sajūtu, ka Hokeja federācija un paši spēlētāji līdz galam neapzinās šīs komandas vilkmi sabiedrībā. Un līdz ar to – arī lomu.

"Visi laiki" ilga tieši gadu. Kāpēc tas tā notika? Oficiālā versija: Bārtulis pats nācis un atvainojies, iebildumu nevienam nebija: nedz spēlētājiem (kuru vidū Oskars ir viens no kolektīva līderiem), nedz treneriem (kam prasmīgs aizsargs noderēs), nedz arī nesen vēl tik kategoriskajam Koziolam, kurš krupi norijis bez publiskas viebšanās.

Oskars Bārtulis nav tik melns, kā reizēm tiek mālēts. Vienīgais aktīvais spēlētājs, kuram ir sava hokeja skola. Nav bijis malā stāvētājs hokeja attīstīšanā Latvijā, organizējot dažādas nometnes, inventāra iegādi bērniem. Vairākās epizodēs bez skubināšanas sniedzis finansiālu atbalstu tiem, kam tas nepieciešams, tajā skaitā apmaksājis operācijas izdevumus vienam no saviem bijušajiem treneriem. Šīs epizodes stāstā par Oskaru Bārtuli nedrīkst ignorēt vai aizmirst. Tomēr viņš radījis bīstamu precedentu.

Vēl viena epizode, ko nevajadzētu aizmirst un kas kalpoja kā viens no argumentiem Bārtuļa demaršā no Latvijas izlases, bija 2016. gada izlases spēlētāju atklātā vēstule izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa vārdā. Spēlētāji toreiz solīja ziedot 40 000 eiro bērnu hokejam, par ko izpelnījās lielas digitālas ovācijas. Realitātē solījums netika izpildīts, un Bārtulis bija pirmais, kurš augstos toņos par to sāka runāt publiski.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!