Foto: Valdis Kauliņš/Studio Imagine
Aizvadītajā nedēļā par sportu atbildīgā izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša pauda viedokli, ka Latvijas budžetam būtu jāsarauj visas saites ar tiem sportistiem, kuri turpina startēt vienās sacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas pavalstniekiem. Arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers, kurš pats savu olimpisko medaļu izcīnījis zem okupantu karoga, turklāt Maskavas olimpiādē, kuru daudzas valstis boikotēja, tagad uzskata, ka Latvijas sportistiem nevajadzētu spēlēt, piemēram, NHL jeb sacensībās, kurās joprojām piedalās krievu un baltkrievu sportisti. Izskatās, ka tuvākajās nedēļās Latvijas sporta apcirkņos gaidāma liela jautrība...

Kāds tagad mazāk pelna, cits vispār palicis bez darba sporta jomā, vēl kādam pārtrūkušas biznesa saiknes vai arī nav vairs ierasto sacensību un nometņu vietu. Jā, pa retam no zemes izlien visādi kalniņi, tambijevi un naumovi, kuriem ne silts, ne auksts par to visu, bet – viņiem arī ierādīta attiecīgā vieta sabiedrības novērtējuma mēslainē.

Tomēr ministres Andas Čakšas un Latvijas Olimpiskās komitejas mēģinājumi ierobežojumos spert vēl vienu soli tālāk jau šķiet pārspīlēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!