Foto: Valdis Kauliņš/Studio Imagine
Lielā daļā Latvijas sabiedrības kā nezāle ieaudzis uzskats, ka sportistiem nav jāstartē politikā, nav jāizsakās par sabiedriski nozīmīgiem procesiem, bet gan jādara tikai tas, ko viņi māk – jāsporto (un vēlāk jātrenē). Tajā pašā laikā, sākoties karam, daudziem pēkšņi kļuva svarīgi, kurš ir vai nav publiski nosodījis Krievijas zvērības un kā vispār sevi publiski iznesis satricinājuma kontekstā. Kā rezultātā rodas jautājums: kādi tad ir sporta zvaigžņu pienākumi sabiedrības priekšā?

Neatkarīgi no iznākuma, tas vismaz būs skaļš precedents, kas liks citiem sporta vides pīlāriem aizdomāties par savu esību un izvēlēm. Sak, ar iespringšanu tikai uz treniņu grafiku un atjaunošanās vitamīniem laikam tomēr ir par maz – var gadīties, ka arī mums kādreiz kaut ko paprasa...

Cita starpā, pirms dažiem mēnešiem biju starpnieks kāda agrāk izcila basketbolista lekcijai skolas vecuma bumbotājiem. Tajā viņš ļoti atklāti runāja par to, kā mainījusies viņa motivācija basketbolā brīdī, kad par to sāka labi maksāt. Un kādos brīžos draugu ne-basketbolistu lokā viņš sajuties stulbs. Kā rezultātā – sarēķinājis karjeras laikā diendusās nogulētās stundas un šo rituālu no savas profesionālās ikdienas izslēdzis. Sak, lai būtu kā būdams ar to karjeru, smadzenes tomēr svarīgākas par atjaunošanās procesiem pēc slodzēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!