Foto: Mareks Gaidamovičs

Treneru institūcija Latvijā esot ļoti nenovērtēta. Tā mīl uzsvērt paši cunftes priekšstāvji, un – viņiem var piekrist. Ja par atskaites punktu izmantojam vidējos treneru atalgojuma rādītājus valstī (700 – 900 eiro pirms nodokļu nomaksas). Tomēr savā ziņā treneru vide lielā mērā pati sev šo bedri arī izrakusi. Ja priekšplānā izvirzās tādi aroda "vēstnieki" kā bijušais Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs, tad tā ir pilnīgi adekvāta situācija, ka Saeima un Ministru kabinets uz dažādiem treneru pieprasījumiem aukstasinīgi nereaģē.

Nemaz nerunājot par valsts neslēpti rādīto pigu treneru atalgojuma jautājumā. 2012. gadā Izglītības un zinātnes ministrija ar sporta skolu direktoriem noslēdza vienošanos, ka valsts, sākot no 2016. gada, simtprocentīgi segs likumā noteikto minimālo treneru darba samaksas likmi, kā arī sporta skolu administratīvos izdevumus. Šo vienošanos pat nofiksēja Valsts sporta politikas pamatnostādnēs 2014. – 2020. gadam un... Nav izpildījuši līdz pat šai baltai dienai.

Nekāda respekta. Nekādas izpratnes.

Tajā pašā laikā jāatzīst – treneru cunfte ir darījusi daudz, lai attieksme būtu tieši tāda. Vien daži pēdējo nedēļu piemēri. Pēdējā laikā plaši eksponētais svarcelšanas treneris Viktors Ščerbatihs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!