Foto: Romāns Kokšarovs/F64
Latvijas sporta aizkulisēs sācies žurku skrējiens. Žoržs Tikmers negrasās atdoties bez cīņas. Viņa gāzēji, sajutuši reālu iespēju, no telefona tastatūras pēdējās nedēļās neatiet ne soli. Kuluāros pašlaik norisinās procesi, kuri sporta sabiedrībai godu nedara. Taču tas nenozīmē, ka tie nav nepieciešami, jo pēc kārtīgas mazgāšanas neviens netīrāks no ūdens nav iznācis. Ja atskaita tos, kas procesa gaitā noslīkuši...

Otrā pusē tikpat aktīvi rosās šobrīd pie varas esošie, cenšoties piedāvāt federācijām visādus labumus. Sak, tādai un šitādai iniciatīvai varētu pienākties tāds un šitāds finansējums. "Mazajām" federācijām Žoržs Tikmers varbūt nav ļoti mīļš, taču tās labi saprot, ka "lielo" federāciju izlolota apvērsuma rezultātā nomainīts prezidents to dzīvi noteikti neuzlabos.

Nākamajā dienā pēc intervijas ar Tikmeru piezvanīja vienas federācijas ilglaicīgs vadītājs, kurš zviegdams stāstīja, kā par pāris tūkstošiem eiro notirgojis Žoržam savu parakstu, kad LOK no visām olimpiskajām federācijām vāca parakstus pret sporta organizāciju saplūšanu zem Latvijas Sporta federāciju padomes karoga. Pārbaudīju pie avotiem. Tik tiešām – darījums, kura ietvaros LOK piešķīra konkrētajai federācijai naudu inventāra iegādei, pērn noticis.

Arī pašlaik federāciju vadītāji diendienā ziņo par "ķēķa sarunām", kurās viena vai otra puse meklē balsis – vai nu varas saglabāšanai, vai, tieši otrādi, gāšanai. Process ir visai amizants.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!