Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vēl janvārī rakstīju par to, kāpēc NHL būtu izdevīgi, ja Veina Grecka karjeras laikā gūto vārtu rekords tiktu pārspēts un kāpēc tieši Aleksandra Ovečkina figūra šajā kontekstā daudziem izskatās itin pievilcīga. Lai arī kopš publikācijas nav pagājis daudz laika, Ovi izdarījis visu, lai pat gadījumā, ja tiešām kļūs par izcilāko vārtu guvēju līgas vēsturē, viņa vārds starp izcilākajiem nekad netiktu pieminēts.

Sanākšanai 2007. gadā sekoja vēl daudzas citas – tajā skaitā 2014. gadā, kad pēc uzvarēta pasaules čempionāta Ovečkins, kam ar valsts vadītāju bija jau acīmredzami diezgan tuvas attiecības, paprasīja Putinam piešķirt visiem zelta medaļu ieguvējiem pa jaunai mašīnai. Putins piekrita, lai gan sabiedrība bija vieglā šokā – hokejisti saņēma tādus pašus auto kā iepriekš olimpisko spēļu uzvarētāji, lai gan nūju un ripas meistariem Sočos līdz olimpiskajam zeltam bija krietni patālu.

Savukārt 2017. gadā notika tas, ko daudzi nevar saprast vēl aizvien – Ovečkins nāca klajā ar paziņojumu, ka kopā ar saviem domubiedriem nolēmis izveidot sabiedrisko kustību "Putin Team".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!