Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vai atceraties Atlantas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju un to, kā leģendārais Muhameds Ali aizdedza olimpisko lāpu? Parkinsona slimības dēļ tas bija apgrūtinoši, jo roka pamatīgi trīcēja. Nu, jā, profesionālajā boksā ar šādu seku iespējamību ir jārēķinas. Tāpat kā hokejā un amerikāņu futbolā, kur atlēti milzīgā ātrumā triecas cits citam virsū. Tikmēr smadzeņu traumām renes sporta veidos to salīdzinoši niecīgās popularitātes dēļ īpašu uzmanību neviens nebija pievērsis. Izrādās – diemžēl... Šīsdienas materiālā apkopojām fragmentus no rakstiem izdevumā "The New York Times", bet rīt publicēsim Latvijas bobsleja un skeletona pārstāvju pieredzi un pārdomas.

Pirms trim gadiem Niks viņam aizrādīja par nelielu kļūdu, bet Pavle reaģēja, sagrābjot brāli, grūžot viņu pret sienu un metoties tam virsū. Tikai asinis uz brāļa sejas apslēpēja dusmu izvirdumu. Sekoja vairāki ārstēšanās posmi garīgās veselības centrā, un pagājušā gada rudenī brāļu kopīgi pavadīto vakaru Atlantiksitijā Niks vērtēja kā "diezgan patīkamu". Tomēr ziemā Pavle atbrīvojās no mobilā tālruņa un sāka nakšņot darbnīcā uz dīvāna, bet aprīlī Niks novēroja brālim trīci, kad viņš darbojās ar metināmo aparātu. Maijā 43 gadus vecais Pavle turpat, darbnīcā pakārās.

Pēc brāļa nāves Niks atrada vairākas zāļu pudelītes, kas paredzētas garīgo kaišu ārstēšanai, un vienu pudelīti benzotropīna, kas cilvēkiem ar Parkinsona slimību palīdz cīnīties ar trīci. "Domāju, viņš zināja, ka labāk nekļūs. Viņam vairs nebija nekādu atbilžu," sarunā ar "The New York Times" secina sportista brālis. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!