Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kamēr NBA čempiona noskaidrošanai atlikusi vairs tikai spēle vai divas, NHL 2021./22. gada sezonas finālsērija tikai nostājas uz starta līnijas – pirmā spēle Denverā gaidāma agrā ceturtdienas rītā. Fināls, protams, ir nozīmīgs notikums katra čempionāta kalendārā, taču Kolorādo "Avalanche" un Tampabejas "Lightning" duelis ir kas īpašs. Patiesībā sēriju varam dēvēt par vēsturisku vēl pirms mača tiesnesis veicis pirmo iemetienu.

Pirmais un acīmredzamais stāsts, kas ievadīs 2022. gada finālsēriju, ir Tampabejas "Lightning" sniegums. Trešo reizi pēc kārtas komanda ir tikusi līdz sezonas atbildīgākajiem mačiem. Lai saprastu šī sasnieguma mērogus, jāatgādina, ka pēdējā komanda, kam bija izdevies trīs sezonas pēc kārtas iekļūt NHL finālā, bija Edmontonas "Oilers", kas dominēja līgā 80. gadu vidū, tiekot pie četriem tituliem piecās sezonās. Jeb citiem vārdiem – neko līdzīgu NHL nav piedzīvojusi gandrīz 40 gadus.

Ne Pitsburgas "Penguins" ar Mario Lemjē, ne Detroitas "Red Wings" ar Stīvu Aizermenu, ne kādai citai no leģendārajām komandām nekas tāds nav izdevies. Vēl pārsteidzošāks ir tas, ka Floridas komanda to visu sasniegusi laikā, ko sākotnēji dēvēja par antidinastiju laikmetu, proti – algu griestu ērā.


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!