Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālajai hokeja līgai (NHL) pēdējos gados ir gājis visādi, taču par labu un izdevušos laiku to nez vai var nosaukt. Kā jau visiem izklaides pasākumiem, jādarbojas globālās pandēmijas un tai sekojošas absolūtas nenoteiktības apstākļos... Ar visu to, ka spēles notiek un Stenlija kausa izcīņa nav bijusi atcelta, nebūs stipri melots, ja apgalvosim – līga un tās līdzjutēji piedzīvo emocionālu panīkumu. Tāpēc nepieciešams kāds ļoti spēcīgs kairinātājs, kas spētu novērst uzmanību no pelēkās ikdienas rutīnas. Kas tāds, kas radītu sprādziena efektu, mainot ierasto lietu kārtību...

2022. gada janvārī pat lielākajiem skeptiķiem un Ovečkina personīgajiem nīdējiem jautājums "vai rekords kritīs?" lēnām, taču ļoti pārliecinoši mainās uz "kad rekords kritīs?". Iepriekš par ļoti ticamu uzskatītais pieņēmums, ka Alekss ar gadiem kļūs mazāk spējīgs un "Capitals" meklēs viņam aizstājējus, šobrīd izskatās diezgan apšaubāms. 36 gadu vecumā Ovi vārtu gūšanas oža ne tikai nav zudusi, tā pat uzlabojusies, jo šosezon viņš ripas vārtos lādē ar labāku vidējo rezultativitāti nekā karjerā kopumā.

"Russian machine never breaks" – tā par Ovečkinu Ziemeļamerikā runā jau sen, un šobrīd uz to, ka mūsdienu hokeja vārtu gūšanas labākā mašīna patiesi nesalūzīs, ir jācer ne tikai Vašingtonas "Capitals" faniem, bet arī visai līgai. Jo bez tā gaismas stariņa, ko Ovečkina ceļš pretim absolūtai izcilībai sniedz NHL ikdienā, ir arī vēl vairāki argumenti, kāpēc līgai un hokeja faniem būtu jābūt ieinteresētiem, lai Grecka rekords tiktu pārspēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!