Foto: FIVB
Latvijas zelta paaudze – Aleksandrs Samoilovs, Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš – pamazām gadu ailītē sasniegusi vecumu, kad gribot negribot jāuzdod jautājums par nākotni. Panākumu pēdējos gados ir mazāk nekā pašiem gribētos, un aktuāls kļuvis klasiķa jautājums – ko darīt?

Ņemot vērā no citiem sportistiem dzirdēto, Latvijā katrs sponsora dotais cents šobrīd ir jāatstrādā kā grāvjus rokot. Lielā mērā tāpēc gan Šmēdiņam ar Samoilovu, gan vēl citiem sportistiem ir jāņem vērā atbalstītāja vēlmes, un nav iespējams, kā to dara citu valstu augstas klases pludmales volejbolisti, uz mēnesi vai diviem pazust no sacensību aprites un gatavoties svarīgākajiem mačiem, tajos izcīnot medaļas. Latvieši gandrīz vienmēr ir spēlējuši no zvana līdz zvanam, dažādu iemeslu dēļ braucot uz posmiem, uz kuriem citi konkurenti nebrauc.

"Jānis ar Sašu var spēlēt ļoti ilgi. Jautājums ir – kāda ranga sacensībās?" saka Samoilovs seniors. "Desmit gadus viņi vēl var spēlēt, pakāpeniski atkrītot līdz kvalifikācijai. Tas nav līmenis cilvēkiem, kuri spēlējuši finālos... 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!