Foto: Romāns Kokšarovs/F64
Pirms gadu mijas valdība pieņēma lēmumu atcelt "Latvijas Valsts mežu" ziedojumus sporta nozarei. Tas gan nenozīmēja, ka tā paliek bez šiem nepilniem četriem miljoniem eiro, taču turpmāk šos finanšu līdzekļus plānots piešķirt nevis caur Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), bet gan valsts budžeta programmas ietvaros. Tādā veidā valdība vēlējās panākt šīs naudas sadalīšanas caurskatāmību, kas iepriekš raisījusi šaubas. Tomēr konkrētu plānu par šo līdzekļu sadalīšanu Izglītības un zinātnes ministrijai nebija tolaik un nav joprojām. Bet nauda sportistiem bija nepieciešama jau aizvakar.

"Pērn decembrī par sasniegumiem no IZM prēmijās dabūjām 20 tūkstošus – tikai tāpēc pašlaik vēl sēžam biksēs," secina Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte. "Bet nu jau iztērēta vairāk nekā puse no šīs summas, bet priekšā ir vasara un dažāda vecuma jauniešu čempionāti." "Pēc trim nedēļām 3x3 izlasei jādodas uz Pasaules kausu, bet naudas formām nav," tikmēr atzīst Latvijas Basketbola savienībā, un līdzīgi ir visur.

"Mēs gribām skaidrus spēles noteikumus, lai zinātu kā rīkoties," uzsver LSFP valdes priekšsēdetājs Einars Fogelis. "Ja valsts pasaka, ka turpinās maksāt pa ceturkšņiem, tad saplānot ilgtermiņā nav iespējams. Ja pasaka, ka Parīzes olimpiādei negatavojamies, tad negatavojamies. Bet mums ir jāsniedz skaidra atbilde federācijām, sportistiem un treneriem."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!