Foto: DELFI kolāža
Šajā nedēļas nogalē Latvijas hokeja izlase pirmoreiz cīnās par medaļām pasaules čempionātā. Taču tā nav pirmā reize, kad par godalgām šajā turnīrā cīnās latvieši. Patiesībā tā nav pat pirmā reize, kad par tām cīnās vārtsargs vārdā Artūrs. 1990. gada pasaules čempionātā Artūrs Irbe PSRS izlases sastāvā izcīnīja zelta medaļu un tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu. Trīsdesmit trīs gadus vēlāk līdzīgu panākumu jau zem sarkanbaltsarkanā karoga mēģinās atkārtot Artūrs Šilovs. Taču turpat, uz soliņa, būs arī Irbe, kurš, iespējams, vairāk nekā jebkurš cits šajā komandā pelnījis izbaudīt šos Latvijas hokeja vēsturiskos mirkļus.

Kaut kādas dīvainas domas lien galvā – varbūt izdosies kļūt par turnīra labāko vārtsargu? Taču vispirms vajag vispār iziet uz ledus... Savā dienasgrāmatā 1990. gada 22. aprīlī ierakstīja Irbe. 

Šilovs šīgada pasaules čempionātā pagaidām astoņās spēlēs izcīnījis sešas uzvaras, atvairījis 92,59% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaidis 2,00 ripas, aizvadot vienu "sauso" maču pret Kazahstānu. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!