Foto: AP/Scanpix/LETA
Pirms pāris gadiem pandēmijas pilnbriedā Holivudas zvaigzne piedāvāja ieguldīt divarpus miljonus dolāru Anglijas piektās līgas futbola klubā "Wrexham". Izklausās pēc dīkstāves izraisīta prāta aptumsuma? Ne gluži. Šogad uz ekrāniem parādījās dokumentālais seriāls "Welcome to Wrexham", kas jau ir nopelnījis 3,2 miljonus dolāru, parakstīti sponsorēšanas līgumi ar vairākiem globāliem uzņēmumiem, sekotāju skaits kluba sociālo tīklu kontiem pieaudzis desmitkārtīgi, bet sezonas abonementu pārdošana trīskāršojusies. Lielisks piemērs tam, kā ar stratēģisko mārketingu un pašu radītu mediju komandu var izveidot par globālu produktu. Turklāt tādu, kas sniedz labumu ne tikai īpašniekiem, bet arī faniem.

Kvīnsvejas rajons, kas atrodas trīs kilometrus uz ziemeļiem no futbola stadiona, atzīts par trešo nabadzīgāko apgabalu valstī. Bet pilsētas komanda, kas noslīdējusi līdz Lielbritānijas futbola zemākajiem pakāpieniem, pirms desmit gadiem gandrīz izzuda pavisam. To izglāba tikai līdzjutēji, kas septiņu stundu laikā savāca 120 000 dolāru, lai saglabātu klubam vietu Nacionālajā līgā.

Taču šobrīd gan pilsēta, gan komanda piedzīvo atdzimšanu. Ja tas jums izklausās pēc Holivudas scenārija, tad neesat tālu no patiesības. Proti, 2020. gadā Holivudas zvaigzne Raiens Reinoldss un viņa kolēģis Robs Makelhenijs iegādājās komandu ar cerību mainīt tās likteni un dokumentēt šīs pārmaiņas kameras priekšā.

"Man šķita, ka tās ir beigas," par aktieru glābšanas akciju saka Veins Džounss, kurš uzauga mazāk nekā simts metru attālumā no pilsētas stadiona un pašlaik saimnieko krogā, kas atrodas tam vēl tuvāk. "Kad sapratu, ka tās tomēr nav beigas, nodomāju, ka esam izcēluši džekpotu...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!