Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērija starp Dalasas "Mavericks" un Losandželosas "Clippers" komandām vairākus basketbola sekotājus Latvijā rosina uz pārdomām, vai šādi patiešām izskatās Kristapa Porziņģa izslēgšanas spēļu sapnis Dalasā. "Mavericks" komandas likteni gan priekos, gan bēdas noteicis Luka Dončičs, bet latvietis vairāk atgādina izcili apmaksātu lomas spēlētāju.

Šī psiholoģiskā eksperimenta versiju Latvijas basketbola līdzjutēji vislabāk varējuši novērot Dalasā. Šajā komandā vairums spēlētāju, iespējams, vēl pāris gadus iepriekš bija ierindas basketbolisti, kuriem šāds uzplaiksnījums karjerā ir zelta vērtē. Taču Kristaps Porziņģis tur ieradās spēka gados, ar prasmēm pats spēlēt ar bumbu un jau zināmu meistarības apliecinājumu iepriekšējās sezonās.

Saspīlējumu starp Porziņģi un Dončiču nav bijis grūti novērot. Porziņģis, visticamāk, teica pilnīgu patiesību, Spānijas medijam uzsverot, ka viņam "nekad nav bijušas problēmas ar komandas biedriem ārpus laukuma". Nekas pat neliecina par pretējo! Taču pāri vēl paliek attiecības laukumā. Un tur paustās emocijas šosezon redzamas kā uz delnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!