Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par viņa iespējamo atgriešanos ringā mēles trītas jau mēnešiem – kopš maija sākumā sociālos tīklus aplidoja vairāki video, kuros savulaik neuzvaramais boksa čempions redzams treniņos, turklāt izcilā formā. Pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigās Maiks Taisons bija vairāk nekā tikai bokseris – viņš bija pasaules sporta ikona, nevaldāma spēka un neievainojamības simbols. Taču tas bija pirms 30 gadiem. Taisona karjeras nogales vājuma brīži pa šo laiku no ļaužu atmiņas pagaisuši, bet mīti – iemantojuši jaunas nokrāsas, šobrīd lejot eļļu sporta fanu fantāziju ugunskurā. Vai "Dzelzs Maiks" patiešām atkal varētu būt no dzelzs?

Vēl pagājušā gada janvārī, viesojoties podkāstā pie jau pieminētā Džo Rogana (2), Taisons izteicās, ka viņam nav nodomu vēl kādreiz atgriezties ringā. Pat vairāk – atzina, ka izvairās no treniņu zāles, jo tā viņā atmodinot "neveselīgu Ego". Un, domājams, tas nevienu klausītāju īpaši nepārsteidza – ņemot vērā, ka nu jau vairākus pēdējos gadus "Dzelzs Maiks" bijis labāk pazīstams ne ar dūrēm vai muskuļiem, bet gan kā marihuānas biznesmenis, izklaidētājs un sava, visnotaļ veiksmīga, podkāsta vadītājs, turklāt ar pamanāmu liekā svara rezervīti. Kāds gan tur vairs sports 50 gadu vecumā! Taču kopš tā laika šis tas acīm redzami mainījies. Gan Taisona galvā, gan izskatā (skatīt video!), gan retorikā. "Ikviens, kas vēlas iesaistīties labdarībā, ir laipni gaidīts mani izaicināt. Esmu atvērts visiem."

Kas sākumā izskatījās kā joks, drīz sāka iegūt zināmus realitātes vaibstus. Proti, parādījās pirmās ziņas un spekulācijas par iespējamajiem Taisona pretiniekiem, un dažas no tām – grūti aptveramas.

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!