Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins aizvadītajā NHL sezonā piedzīvojis emociju gammu visās varavīksnes krāsās. Novembrī viņš jau bija gatavs atgriezties Eiropā, bet februārī tika atzīts par nedēļas labāko spēlētāju visā līgā. Pavasarī Elvis bez hokeja palika "Covid-19" dēļ, bet vasarā pirmo pieredzi Stenlija kausa izcīņā saīsināja cirkšņa savainojums. Tam visam pa vidu arī kāzas ar meiteni, bez kuras Merzļikina karjera NHL varēja beigties jau pēc pirmajiem mēnešiem.

Sērijas piektajā spēlē Kolumbusa atspēlējās no 0:2 un izvirzījās vadībā ar 4:2, taču pēdējās astoņās minūtēs ielaida divus vārtus, vēlāk zaudējot pagarinājumā ar 4:5. 

Merzļikins stāsta, ka dakteri bija lieliski pastrādājuši un viņš būtu bijis gatavs sērijas sestajam mačam, ja vien līdz tam nonāktu. "Cik saprotu, NHL šādās situācijās nav treneru lēmumu. Izšķirošais ir mediķu viedoklis – ja viņi saka, ka hokejists nevar spēlēt, tātad nevar. Pats teicu, ka gribu un varu spēlēt, bet karjeras laikā vēl būs daudz maču, tāpēc labāk pasaudzēt cirksni. Trauma nebija nopietna, tikai sastiepums. Taču, ja būtu spēlējis, varētu pārplēst saites, un tas jau būtu traki."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!