Foto: AP/Scanpix/LETA
"Marta trakums" ir jēdziens, ko pazīst pat Latvijā, tiesa – īsti līdz galam, šķiet, neizprot. Jo tas taču tikai studentu sports, un tie amerikāņi taču reizēm mēdz būt jokaini... Taču, ienirstot nedaudz dziļāk, atklājas visnotaļ plaša un interesanta zemūdens pasaule. Un, jāatzīst – virkne objektīvu faktoru, kas koledžu sportu līdzjutējam padara daudz saprotamāku un aizraujošāku.

Tas arī iemesls, kāpēc tik populāras ir prognozes, piemēram, pirms basketbola "Marta trakuma". Šie mači ir absolūti neprognozējami, un vēl nekad un nevienam oficiāli nav izdevies pirms turnīra precīzi uzminēt visu cīņu iznākumus. Aprēķināts, ka iespēja to paveikt ir 1 pret 120 miljardiem, taču ar nosacījumu, ka minētājs no basketbola "kaut ko" saprotot. Ja ne – tad vēl mazāka... Vai tad ne to lielākā daļa līdzjutēju sagaida no sporta!

Mums, eiropiešiem, grūti saprast, kāpēc studentu sports ir tik populārs, jo tie taču ir tikai studenti. Taču jebkurš amerikānis uz šādu neizpratni atbildēs ļoti vienkārši – tieši tāpēc, ka studenti, tie mūs interesē jo īpaši! Tik ļoti, ka profesionālais sports var pienest ūdeni un spiests taisīt pauzes savā kalendārā. Un iemesli patiešām ir vairāki.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!