Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šonedēļ 2021./2022. gada sezona beidzās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Edmontonas "Oilers" – neskatoties uz komandas līderu, līgas superzvaigžņu Konora Makdeivida un Leona Draizaitla fenomenālo sniegumu, "naftinieki" pakļuva zem lavīnas. 0-4 sērijā, un Stenlija kausa finālā Rietumu konferenci pārstāvēs Kolorado "Avalanche".

Ar ko viss sākās? Kā vienmēr – ar paģirām. Varbūt ne pašām smagākajām, kādas ir bijušas līdzīgos gadījumos, taču gana klasiskām. Tādām, kas rodas, kad svinību laikā negribas domāt par rītdienu – par to, ka rīt būs jākopj svētku laikā izvandītās telpas, jāvāc saplēsto šampanieša glāžu stikli un zem galda izbārstītais rosols, jāmazgā nošmulētās kleitas un aplietie uzvalki....

Arī "Oilers" par to nedomāja! Taču drīz vien saprata, ka titulēto paaudzi jau nav kam nomainīt un strauja pārbūve nekādā gadījumā nevar notikt. Beigu beigās tas viss aizņēma četrus gadus. Ne pārāk daudz, taču tajā laikā Edmontonā tika spēlēts no ierastā atšķirīgs hokejs.

Tieši šajā posmā "Oilers" kreklu mugurā uzvilka arī Latvijas hokeja pauzes lielmeistars Aleksandrs Kerčs, un viņa atmiņas par to laiku labi apraksta atmosfēru, kas valdīja komandā: "Domāju, ka biju gatavs NHL hokejam, taču tas, kas notika Edmontonā, bija ārprāts, bardaks! Pirms sezonas komandas treneris paziņoja, ka mums jābūt komandai, kas spēlē visasāko hokeju. Pirmajā regulārās sezonas mačā es devos uz ledus pirmajā maiņā, biju gatavs spēlēt, taču tiklīdz noskanēja svilpe, trīs maiņas biedri devās kauties. Es apjuku, jo mani par to neviens nebrīdināja. Nezināju, ko darīt!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!