Foto: Reuters/Scanpix/LETA

2019. gada NBA drafta otrais numurs. 2020. gada labākais debitants un 2022. gada līgas progresējušākais spēlētājs. Divkārtējs "All-Star" spēles dalībnieks. Spēlētājs ar 200 miljonu līgumu un savu "Nike" apavu līniju. Un tomēr arvien – tikai 23 gadus vecs, dzīves uzskatos apmaldījies jaunietis. Visus iepriekš uzskaitītos panākumus basketbola laukumā Dža Morants cenšas iemainīt pret... vēlmi būt gangsterim.

Dža piedzimis un uzaudzis Dienvidkarolīnā, kas vēsturiski bijis republikāņu štats, un tajos ir pilnīgi normāli, ka katram plebejam mājās ir pa vismaz vienam ierocim, ko pavicināt – ja, piemēram, kāds pārlieku trokšņo blakus tavai sētai. Arī Moranta pašreizējā darba un dzīves vieta Memfisa ir Tenesī štatā, kas arī "pieder" republikāņiem. Dža dzīves uztvere veidojusies vidē, kur ieroču nēsāšana ir pilnīgi normāla parādība, un arī kāda negantāka līdzgaitnieka pabiedēšana ar to ir pieņemama.

Šis ir stāsts ir par nenobriedušu personību ar visatļautības izjūtu. Bieži izceļam pozitīvus stāstus, kuros izšķirošu lomu spēlējuši tuvākie cilvēki. Šis ir pretējs gadījums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!