Foto: LETA

Gribi ielauzties Ziemeļamerikas hokeja piramīdā? Sāc no apakšas. Šosezon trīs lielajās, savstarpēji pakārtotajās līgās (NHL, AHL, ECHL) varam sekot desmit latviešu hokejistu gaitām. Tikai divi no viņiem pāri okeānam devušies pēc junioru vecuma – Elvis Merzļikins ar NHL līgumu kabatā un uzbrucējs Jānis Švanenbergs. Gatavs izdzīvot mežonīgajos rietumos.

Pirms sezonas Jānis piedalījās Teksasas treniņnometnē, kas palīdzēja apzināt vājās vietas un nostiprināt apziņu, ka mīnusus nepieciešams izskaust. 23 ECHL spēlēs viņš izcēlies ar septiņiem vārtiem un 15 punktiem. Starp hokejistiem, kuriem šī ir pirmā pieredze Ziemeļamerikā, latvietis ir rezultatīvākais. "Galvenais treneris vienmēr atgādina, lai turpinu trenēties, attīstos. Jāturpina progresēt – jo vienmēr var pienākt īstais brīdis. Ļoti daudzi atbrauc, atduras pret pirmajām grūtībām un vairs negrib turpināt, jo domā, ka īstais brīdis nekad nepienāks..."

Amerikas zemākās līgas nereti tiek dēvētas par džungļiem – izdzīvos stiprākais. Provokācijas, iebiedēšana, piedāvājumi izkauties. Arī viņam nācies saskarties ar skarbo hokeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!