Foto: AFP/Scanpix/LETA
Uz globālās sporta skatuves šis ir laiks, kad daudzi klasiskie sporta veidi spiesti meklēt ceļu laukā no sava "zilo asiņu" strupceļa – jo pārāk dārgi, smagnēji, sarežģīti... Mūslaiku ikdienas steiga un televīzijas prasības prasa citu dinamiku un plašāku pieejamību – īpaši tad, ja ir mērķis piesaistīt vairāk cilvēku izkustēties arī pašiem. Rakešu sporta veidu saimē tāds ir "padel" teniss, kas pasaulē pazīstams un izplatīts jau pusi gadsimta, bet Latvijā vēl salīdzinoši "zaļš". Tomēr strauji pulcē piekritējus.

"Sākt spēlēt ir ļoti vienkārši, jo nav nepieciešama specifiska fiziskā sagatavotība. "Padel" var spēlēt praktiski bez spēka pielietojuma, mērenā slodzē – ja roku un acu koordinācija ir vidējā līmenī, problēmām nevajadzētu būt. Spēles izpratne jeb zināšanas par to, kur labāk stāvēt, kā sist pa bumbiņu, sadarbība un kopēja dinamika ar partneri ir daudz svarīgākas nekā tas, cik ātrs vai izturīgs esi," MVP stāsta Latvijas "Padel" federācijas valdes priekšsēdētājs, daudzkārtējs Latvijas čempions skvošā, "padel" tenisa treneris un entuziasts, uzņēmējs Aleksandrs Pāvulāns.

Spānijā viena no aktīvākajām spēlētāju grupām ir bijušie tenisisti. Ar kādreizējo intensitāti viņi skriet vairs nevar, tad nu "padel" teniss kalpo kā kompromiss, lai nebūtu pavisam jāatmet ar roku iemīļotajai spēlei. "Atrodot spēku samērā un spēles izpratnē līdzvērtīgus komandas biedrus, spēles tempu iespējams variēt un kāpināt," skaidro Aleksandrs. Lai sāktu nodarboties ar šo sporta veidu, nav nepieciešams uzreiz ieguldīt specializētos apavos, apģērbā un ekipējumā. Iesākumā pietiks ar apģērbu, kas netraucē kustēties, ērtiem apaviem un nomātu raketi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!