Foto: Vladislavs Proškins/F64

Nav pat jāmeklē epitetus, lai apzīmētu Latvijas izlases paveikto pasaules čempionātā – fakts, ka šodien sākas ceturtdaļfināli, bet mājinieku komanda turnīru jau pametusi, visu pasaka pats. Un runa ir par sportiskā līmeņa ziņā vājāko čempionātu ļoti ilgā laika posmā. Iespēju netrūka, tomēr darbs palika nepadarīts, un šoreiz nevar teikt: pretinieks bija spēcīgāks. Savu lielo iespēju Latvija notrallināja pati – ar tuvredzīgiem lēmumiem, nesaprastiem spēlētājiem un apmaldījušos treneri priekšgalā.

Atklāts paliek jautājums, kuri spēlētāji būs Hārtlija rīcībā, lai cīnītos par olimpisko sapni. Jau pirms pasaules čempionāta sākuma bija skaidrs, ka augusta beigās Rīgā nebūs Elvja Merzļikina, kura ģimene gaida pieaugumu. Vai tobrīd jauni NHL līgumi kabatā būs Rūdolfam Balceram un Teodoram Bļugeram un viņi atkal vilks mugurā Latvijas izlases sarkano kreklu? Balcers jau paudis cerību, ka visu izdosies sakārtot pēc iespējas ātrāk, un nav nekādu šaubu, ka Pitsburgas "Penguins" grib noslēgt ilgāku līgumu ar Bļugeru. Kā situācija attīstīsies – to šobrīd droši vien nezina pat viņi paši. Vai Zemgus Girgensons būs atveseļojies no traumas?

Un kas notiks ar citiem? Čempionāta gaitā ir izskanējusi informācija, ka vairāki hokejisti vairs nevēlas spēlēt Hārtlija vadībā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!