Foto: Reuters/Scanpix/LETA

2019. gada nogalē, kad centrs Anžejs Pasečņiks noslēdza līgumu ar Vašingtonas NBA klubu "Wizards", reti kurš sporta līdzjutējs spēja atturēties no iespējas visai plašajai pasaulei paziņot, ka nācijai, kas globālajā kontekstā ir sēdoša suņa izmērā, nu ir četri aktīvi spēlētāji prestižākajā groza bumbas līgā pasaulē. Pusotru sezonu vēlāk atlikuši trīs. Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna līgumu svars paredz, ka šos divus kungus spēlētāju tirgus vētras no NBA neizšūpos vēl krietnu laiku, bet Rodiona Kuruca nākotne līgā strauji tuvojas sēklim. Vai jau 2020./21. gada sezonas izskaņā arī Kuruca NBA karjeras laiva tiks izsviesta Vecā kontinenta krastā?

Andra Biedriņa aizmainīšana uz Jūtas "Jazz" palīdzēja atbrīvot vietu Goldensteitas "Warriors" algu grāmatā, lai parakstītu brīvo aģentu Andrē Igudalu un izveidotu "Warriors" dinastiju, kas Džo Leikoba 450 miljonu ASV dolāru investīciju pārvērta 5,21 miljarda vērtā zīmolā un trīs čempionu titulos.

Dāvis Bertāns, kuru 2011. gada NBA drafta otrajā kārtā ar 42. numuru izvēlējās Indianas "Pacers", bija viens no spēlētājiem, kura pakalpojumi tika nodoti Sanantonio "Spurs" rīcībā apmaiņā pret Džordžu Hilu. Otrs spēlētājs bija tā paša drafta 15. izvēle Kavai Lenards, kurš vēlāk bija viens no "Spurs" piektā čempionu titula kaldinātājiem un finālu vērtīgākais spēlētājs.

Kristaps Porziņģis kā centrālais maiņas subjekts nonāca Dalasā, lai tur kopā ar slovēni Dončiču veidotu duetu, kam tuvākajā nākotnē jāatgriež "Mavericks" franšīze tās divtūkstošo gadu pirmās dekādes spozmē.

Nu pienākusi Rodiona Kuruca kārta atstāt savu nospiedumu NBA vēsturē – kļūstot par daļiņu vēsturiskā darījumā, kas Bruklinā nodibināja "lielo trīsvienību", un vienlaicīgi izkūpināja cerības par pirmo latvieti NBA čempionu sarakstā jau šajā sezonā. Tikmēr Hjūstonas klubu, kur nonācis cēsinieks, vēl šogad gaida būtiskas izvēles. Krītot jebkuram no vairākiem domino kauliņiem, visa komandas struktūra un plāni var mainīties vienas nakts laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!