Foto: DELFI kolāža
Vēl nemaz ne tik sen hokeja fanu klasika bija joks, vai tikai Latvijas valstsvienības vārtos nebūs jāstājas pašam Kirovam Lipmanam – kārtējoreiz nespējot atrast kopēju valodu ar Artūru Irbi, aiz kura muguras šķita plešamies bezdibenis. Kirova pēctecim Aigaram Kalvītim ir daudz patīkamākas rūpes – teju desmit vārtu vīri, kas ikdienā spēlē ļoti labā līmenī, un nedarītu kaunu izlases kreklam. Trīs no tiem – ar NHL līgumiem. Vai Latviju šajā gadsimtā pamatoti varam dēvēt par izcilo hokeja vārtsargu zemi?

Šodien uz vārtsarga pozīciju Latvijas izlasē ir vēl nebijusi konkurence – Merzļikins, Jānis Kalniņš, Matīss Kivlenieks, Ivars Punnenovs un Gudļevskis. Turklāt vēl taču ir jaunie – tikko uz NHL pirmoreiz izsauktais Artūrs Šilovs, ziemeļamerikāņi Gustavs Grigals un Mareks Mitens, kā arī sezonu Rīgas "Dinamo" aizvadījušais Jānis Voris. Un nebūt nevar apgalvot, ka jauno kvartets būtu sliktāks par dažiem no pirmajā pieciniekā minētajiem.

Vai tiešām tik daudz solīda līmeņa vārtsargu Latvijas hokejā nekad nav bijis? "Tā varētu teikt. Agrāk mums bija spilgti vārtsargi, bet – pa vienam, pa diviem. Turpretī tagad daudzi spēlē augstā līmenī, un mums ir no kā izvēlēties," sarunā ar MVP atzīst Masaļskis. "Tā nekad nav bijis," piebalso Ervīns Muštukovs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!