Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis – Nacionālās hokeja līgas 2019./2020. gada sezonas labākais debitants. Kādam izklausīsies utopiski, cits turēs īkšķus. Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargam Elvim Merzļikinam ir ļoti labas cerības balsojumā iekļūt starp līgas pieciem labākajiem jaunpienācējiem.

Hjūzs regulārajā čempionātā bija pats rezultatīvākais debitants, aiz muguras atstājot arī visus uzbrucējus – viņš 68 spēlēs iekrāja 53 punktus. Makāram 57 spēlēs bija 50 punkti. Pirms viņiem visā NHL tikai 15 aizsargiem debijas sezonā bija izdevies savākt vismaz 50 punktus.

Ņemot vērā, ka sezona netika izspēlēta pilnā garumā, iespējams paņemt rokās kalkulatoru un pafantazēt – kā būtu, ja būtu. Hjūza pārstāvētajai "Canucks" vēl bija palikušas 13 spēles. Ja aizsargs punktus turpinātu vākt vismaz tikpat regulāri, viņš šajā nogrieznī savāktu vēl desmit, tādējādi sezona tiktu pabeigta ar 63 punktiem azotē. Vairāk debijas sezonā iespējuši tikai seši aizsargi līgas vēsturē, un visiem bijusi izcila karjera, – Lerijs Mērfijs (76 punkti), Braiens Līčs (71), Gerijs Saters (68), Fils Hauslijs (66), Rejs Burks (65) un Kriss Čelioss (64).

Lai gan viedokļi dalās un skaidra favorīta nav, pazīmes liecina, ka tieši Hjūzs un Makārs, kurš labojis vairākus "Avalanche" aizsardzības rekordus, sadalīs pirmo un otro vietu. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!