Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pandēmijas gads trauksmains bijis visā pasaulē, bet sporta elitē īpaši smags tas izvērties bagātākajam klubam "Barcelona". Tā prieks un lepnums – futbola komanda ar ģēniju Lionelu Mesi priekšgalā – augustā ar apkaunojošu 2:8 izlidoja UEFA Čempionu līgas jau ceturtdaļfinālā un šobrīd pārdzīvo ne tikai sportisku un Covid-19 seku izraisītu finansiālo bedri, bet arī milzīgu politisku krīzi. Mesi paziņojums par vēlmi pamest klubu, kā jau varēja gaidīt, rezultējās prezidenta Žuzepa Marijas Bartumeu demisijā. Janvārī vajadzētu tikt izraudzītam jaunajam prezidentam, taču jautājumu gan par tuvu, gan par tālu nākotni ir ļoti, ļoti daudz.

Superkluba uzmanību izpelnījies ar ļoti skatāmu uzbrukuma futbolu salīdzinoši necilajā "Real Betis" komandā, Setjēns neslēpa, ka dažu mēnešu laikā nav spējis iedvest savas idejas un ka komanda tām ir pretojusies: "Nē, protams, ne! Es nebiju es pats. Tāda ir realitāte. Kad pievienojies tādas dimensijas klubam kā "Barça", uzreiz zini, ka nekas nebūs viegli, lai arī tavā rīcībā būs pasaulē labākie spēlētāji." Kamēr cits bijušais "Barcelona" galvenais treneris Herardo Martino kategoriski noliedza leģendu par viņa it kā sacīto Mesi ("Zinu, ka tu vari piezvanīt prezidentam un jebkurā brīdī izmest mani ārā, taču vismaz neizrādi man to katru dienu"), cits joks, kas klīst franču žurnālistu aprindās par to, ka Mesi apzināti nesaspēlējas ar jaunāko lielo pirkumu Antuānu Grīzmanu, varbūt arī nemaz nav tikai joks.

Vismaz Grīzmana bijušā padomnieka Erika Olatsa uzskatā. "Mesi ir vara pār pilnīgi visu. Viņš ir gan imperators, gan karalis, un viņam nepatika Antuāna ierašanās. Viņa attieksme bija nožēlojama, un viņš lika Grīzmanam to sajust. Tas bija terors. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!