Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Tankošana" ir apzināta sliktas komandas veidošanas māksla ar nodomu zaudēt spēles, lai iegūtu maksimāli augstu izvēli draftā. Pirms nedēļas aplūkojām, kādus augļus šī stratēģija nesusi NHL komandām, bet šodien ielūkosimies NBA, kuras vēsture apliecina – "tankošanās" nebūt neved komandas pretī tituliem. Atsevišķie izņēmumi drīzāk ir piemēri tam, cik būtiska nozīme ir elementārai veiksmei un prasmīgai sastāva komplektācijai.

Lai notiek, pagarināsim termiņu virs četriem gadiem. Joprojām šokējoši maz piemēru. Varam ignorēt tādus spēlētājus kā Džeisons Kids, kurš izcīnīja titulu ar komandu (Dalasas "Mavericks"), kas viņu draftēja, taču paveica to tikai pēc 17 gadiem, kas tika pavadīti trīs dažādās komandās. Atbilstošāks piemērs varētu būt Deivids Robinsons, kurš čempiona titulu ar Sanantonio izcīnīja 12 gadus pēc draftēšanas. Taču, lai to paveiktu, viņam vajadzēja Dankanu.

Tās ir sliktas ziņas švakām komandām, kas ar augstām drafta izvēlēm cer kādudien kļūt par izcilām. Patiesībā "Spurs" nepavisam nekalpo par piemēru šīm komandām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!