Foto: AP/Scanpix/LETA

Ikra muskuļa sastiepuma dēļ priekšlaicīgi noslēdzās Dāvja Bertāna ceturtā NBA izslēgšanas spēļu sezona viņa piecus gadus neilgajā karjerā pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Lai arī no komandas lieli brīnumi gaidīti netika, tomēr jaunais, spīdīgais līgums un tam atbilstošā loma komandā pavērsa daudz lielāka izmēra lupu uz latvieša un citu līgas snaiperu pusi. Dāvis sezonu aizvadīja solīdi, taču noteikti ir rūme progresam. Īpaši tādēļ, ka jaunākās modes tendences arī no līgas labākajiem snaiperiem pieprasa lielāku daudzveidību.

Lai arī iesākums jaunajam līguma gadam nepadevās īpaši spožs, sezonas gaitā iekavētais formas uzņemšanā tika atgūts un metienu precizitāte atgriezās normas robežās. Ir tikai normāli, ka tipiskam tālmetienu izpildītājam uznāk gan karstāki, gan aukstāki periodi, kad bumba grozā negrib krist.

Ja kaut ko Dāvim varētu pārmest, tad tas ir vājais sniegums četrās izslēgšanas spēlēs, kurās vidēji spēlē tika gūti 9,3 punkti, izcīnītas 2,8 bumbas, bet tālmetieni realizēti vien ar 34,8% precizitāti, vidēji spēlē izpildot par diviem tālmetieniem mazāk nekā regulārajā sezonā. Komandas rezultātam ar Dāvja sniegumu gan nav nekāda sakara. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!