Foto: AP/Scanpix/LETA

Novāka Džokoviča un Austrālijas valdības cīņa, kurai sekoja līdzi visa pasaule, ilga veselu nedēļu. Serbs Melburnā par katru cenu vēlējās kļūt par pirmo tenisistu vēsturē, kurš karjerā spējis izcīnīt 21 "Grand Slam" titulu, Austrālijas premjerministrs Skots Morisons tikmēr – paģērēja kārtību un vienlīdzību valsts likuma priekšā: neesi vakcinēts, nedrīksti iebraukt! Uzvaru šajā mačā izcīnīja Morisons. Taibreikā, bet – ar eisu...

Saprotams, ka notiekošais krietni pārbaudījis Morisona valdības izturību, spēku un stabilitāti, un sabiedrības noskaņojuma svārstības pirms drīzumā gaidāmajām vēlēšanām pie varas esošajiem politiķiem neko labu nesola. Augstākā ranga lēmējiem pārmesti vājie rezultāti cīņā ar pandēmiju,  ministrus kritizē par neefektīvo sabiedrības testēšanas politiku, vakcinācijas rezultātiem un valsts kopējo vājo gatavību krīzes situācijai. Šis fons tieši ietekmē arī Džokoviča sāgu.

Lidmašīna ar pasaules ranga līderi uz borta nolaidās Austrālijā 5. janvārī, bet, tai vēl esot gaisā, kļuva skaidrs, ka briest kas nopietns.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!