Foto: FIVB
Latvijas jauniešu vecuma pludmales volejbolam šī bijusi visu laiku ražīgākā sezona, jo puišu un meiteņu turnīros kopumā izcīnīti pieci medaļu komplekti. Apjumtie smilšu laukumi vairojuši jauno sportistu skaitu, kas pastiprinājis iekšējo konkurenci, tādēļ arī panākumi starptautiskajā līmenī nebūt nav neloģiski. Taču godalgas jauniešu vecumā vēl nenozīmē, ka pēc dažiem gadiem Latviju pludmales volejbolā sagaida medaļu krusa arī pieaugušo konkurencē. Ceļš no pjedestāla jauniešu čempionātos līdz pjedestālam Pasaules tūres elites posmos ir šķēršļu pilns, un tā veikšana atkarīga ne tikai no sportista talanta un darbaspējām.

Kopš 2014. gada jaunie pludmales volejbolisti bez medaļām mājup pārradušies tikai 2019. gadā, kad labākais sasniegums bija Varvaras Brailko un Anetes Namiķes piektā vieta Eiropas U18 čempionātā. Bet šī sezona Latvijas pludmales volejbolam kļuvusi par panākumiem bagātāko jauniešu turnīros – divi zelta medaļu un divi sudraba medaļu komplekti, kā arī viena ceturtā vieta. Kā cukurota glazūra un svētku tortes – latviešu fināls pasaules U19 čempionātā Turcijā. 

Priecājoties par pludmales volejbolistu panākumiem jauniešu līmenī, tomēr nevajadzētu pazaudēt saikni ar realitāti. Gluži tāpat kā ikvienā citā sporta veidā, pāreja no jauniešu vecuma uz pieaugušo arī pludmales volejbolā ne tuvu nav ceļš ar gludu asfalta segumu...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!