Foto: AFP/Scanpix/LETA
2022. gada decembris sola orgasmu zinātniskās fantastikas žanra kino cienītajiem – uz ekrāniem iznāks Džeimsa Kamerona episkā stāsta "Avatars" otrā daļa, kas vēsta par trīsmetrīgu zilu būtņu dzīvi uz svešas planētas. Tikmēr tepat uz zemes viena "trīsmetrīga būtne" skraida pa basketbola laukumiem Francijā – un nav šaubu, ka jau pēc gada to darīs planētas spēcīgākajā līgā. 18 gadus vecais Viktors Vembanjama, kura unikālās dabas dotības nesen ikviens varēja novērtēt arī klātienē Rīgā, vēl pirms NBA jaunās sezonas spēja rosināt pavisam nopietnu diskusiju par tēmu: kuram no klubiem izdosies nospēlēt... sliktāk – lai draftā tiktu pie lielākas iespējas iegūt pirmo numuru. Cīņa par Vembanjamu ir oficiāli sākusies...

"Ignite" ir komanda, ko NBA izveidoja Covid-19 gadā, lai dotu iespēju talantīgākajiem vidusskolēniem uzreiz pēc vidējās izglītības iegūšanas uzsākt profesionāļu gaitas turpat dzimtenē, nevis doties peļņā uz citu kontinentu. Tiem, kuri nevēlas gadu līdz draftam (kam drīkst pieteikties tikai gadu pēc vidusskolas beigšanas) pavadīt augstskolas solā. Turklāt, atšķirībā no lielākās daļas NBA Attīstības līgas spēlētāju, kuri knapinās ar dažu desmitu tūkstošu lieliem sezonas līgumiem, šajā komandā par pašu talantīgāko uzskatītais var saņemt pat vairāk nekā pusmiljonu dolāru.

Viesu statusā Vegasā ieradās "Metropolitans" – Francijas klubs, kas bāzējies Parīzes piepilsētā, kā prezidents ir ilggadējais NBA spēlētājs Boriss Diāvs, bet galvenais treneris – nacionālās izlases ilggadējs stūrmanis Vensāns Kolē. Komandā pulcināti gan pieredzējuši vīri, gan jauni un talantīgi – gan tādi, kas draftēti vai jau uzspēlējuši NBA, gan tādi, kuri tur cer nonākt vai atgriezties. Tomēr nevienam nebija noslēpums pats galvenais iemesls, kāpēc šī komanda uzaicināta: tāpēc, ka vasarā to par savu pēdējo mītnes vietu pirms nonākšanas NBA izvēlējās Viktors Vembanjama.

Aizsargs Stērlings Skūts Hendersons, kuram ilgu laiku paredzēja pirmo izvēli 2023. gada draftā, bija līmenī – 28 punkti, deviņas piespēles un piecas atlēkušās bumbas. Viņa pārstāvētā komanda arī izcīnīja uzvaru. Bet tas, kas lika atkārties sanākušo žokļiem, bija spēlētājs pretējā komandā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!